Felanmälan, service & jour: 046-540 50 60

Din samarbetspartner inom El & Hiss

Smarta hem

Smarta hem

Installationer av smarta hem Löddeköpinge

Med ett smart hem kan du med bara ett knapptryck tända och släcka en lampa, du kan också få ström till vilken elektronisk utrustning som helst, så länge den har rätt plugg. Vi på MSW har erfarenhet i elbranschen sedan 2003 och utför alla typer av elinstallationer. Oavsett storlek på ditt projekt så kan vi hjälpa dig med installationen av ditt smarta hem.

Vad är smarta hem?

Ett smart hem betyder ett uppkopplat hem. Det ger dig möjlighet att enkelt kontrollera t.ex. belysning, ventilation och värmen. Du kan även styra och övervaka fastigheten på distans genom att koppla upp dig via mobiltelefon eller Internet. För att kunna göra detta behöver du en KNX-installationsbuss, då krävs det ett system som gör det möjligt för alla system i huset att kommunicerar via ett och samma språk. Detta kallas KNX och med ett KNX-system kan alla funktioner styras och övervakas i ett enda system.

KNX-system Löddeköpinge

KNX-systemet är en standard som används för att styra massor av olika apparater och elektronikutrustning, styrsystem och annat. KNX innebär att det är en integrerad koppling mellan alla fastighetens komponenter via Twisted Pair-kabel, radiovågor eller IP/Ethernet och på så sätt kommunicera med varandra och utgör den viktigaste grundförutsättningen för att kunna få ett smart hem.

Fördelar med ett smart hem

I ett smart hem går det att komma åt all funktionalitet var som helst när som och var som helst i en app i telefonen eller på internet. Du behöver aldrig mer ta det där extra varvet i fastigheten och dubbelkolla så något som inte bör vara på är det. Vill du ändå dubbelkolla men redan kommit till jobbet, lugn du behöver inte åka hem igen, kolla bara snabbt i telefonen! Efter en lång dag när du ska åka hem kanske det vore skönt att ha tvätt eller diskmaskinen färdig när du kommer hem? Eller att ha färdigbrygd kaffe när du kliver innanför dörren? Ett par knapptryck i telefonen innan du sätter dig i bilen och det är löst.

Automatisering av funktioner med smart hem

Samtidigt kanske det är tjatigt att sätta på den där lampan som alltid är tänd när du är hemma, Eller I vintertider när det mörkt och extra viktigt med belysning och värme i hemmet. Med ett smart hem kan du ställa in automatiska funktioner så att lampor är avstängda på dagen, men det automatiskt sätts på lagom tills du kommer hem!

Bli medveten och ekonomisk i ditt smarta hem

Med ett smart hem är det enklare att inte bara få en bekvämare tillvaro, men också smartare tillvaro. Det går på ett mer överskådligt sätt se över sin energiförbrukning, hur mycket och vad som kostar mest t.ex. Golvvärme är extra skönt när det är kallt ute, men kostsamt och onödigt om det är igång hela tiden. Ha manuell eller automatisk kontroll över när den ska vara igång, så det bara kostar när det används.

Vill du lära dig mer om smarta hem?

Inte nog med den djungel av produkter du kan ha i ditt smarta hem, så krävs det en del installationer och förutsättningar innan för ett ditt smarta hem blir till verklighet. Kontakta oss så berättar vi mer utifrån din situation och behov.

Solceller Skåne
kontakta oss

Välkommen att kontakta oss på MSW Service via kontaktuppgifterna nedan eller via formuläret. Vi lovar att svara så snart som det är möjligt.

MSW Service AB
Teknikvägen 3
246 43 Löddeköpinge

info@mswservice.se

046 – 540 50 60